La primavera ens va salvar

Benvingudes al meu primer projecte multidisciplinari que veu la llum. “La primavera ens va salvar” és un homenatge a aquesta estació de l’any, al bon temps i a la naturalesa.

Sort que quan estàvem totes tancades a casa, va arribar el bon temps. Sort que va arribar la primavera.

Dic multidisciplinari perquè consta d’un disseny, serigrafia, un poema i un vídeo. És el primer cop que faig serigrafia sobre paper. És el primer cop que m’atraveixo a publicar un escrit i llegir-lo en veu alta.

 

“Sort que, durant el temps que hem estat sense sortir, ha arribat el bon temps. 

Sort que els dies ens donaven més temps de sol i s’anaven allargant i no escurçant. 

I sort que, enmig d’un temps de mort, arribava un temps de vida.

 

Sort que la primavera ens va salvar.”

Làmina 30×40 color – 12

Edició limitada 8 unitats

Cadascuna és única

Impressió amb serigrafia

 

Làmina 30×40 blanca – 10

Edició limitada 10 unitats

Impressió amb serigrafia

 

Samarreta + làmina – 20 €

Samarreta + làmina + llibret – 22 €

Edició limitada: 30 unitats

Impressió en serigrafia

 

Làmina 12 x 15 cm – 3 €

Edició limitada: 50 unitats

Impressió amb serigrafia

 

Llibret amb el poema – 5€

Edició limitada 50 unitats

Mida plegat 10 x 14 cm

Impressió amb serigrafia

Procés creatiu

El procés creatiu en mi, cada vegada és diferen. El que va passar en aquest cas és que tenia clara la idea: LA PRIMAVERA ENS VA SALVAR. Volia fer un producte que es quedés per la posteritat, per recordar aquest moment. Seguidament vaig buscar les eines que tenia a l’abast per intentar expressar-ho.

 

Vaig escriure totes les anècdotes del confinament que reflectien l’arribada del bon temps. Aquest recull el vaig acabar convertint amb un poema, podeu trobar-lo recitat al vídeo del youtube que teniu més amunt.

 

Fent aquest repàs de moments viscuts, em vaig aturar en una frase recorrent. I és que el meu company de casa no parava de dir-me que veia moltes més papallones que els anys anteriors. Per aquest motiu vaig escollir aquesta imatge. Em sembla una bona manera de representar aquesta època: La papallona com a símbol de transformació.

 

Perquè això va ser una època de canvis i de transformació i d’evolució: Des de la transformació que provoca cada any la primavera en la natura, fins a l’evolució personal viscuda durant els mesos de confinament o inclús els canvis socials i de la manera de viure.

Poema i vídeo

Després de mirar-me i remirar-me el text (recordem que escriure no és la meva especialitat i sempre tinc temors per fer-ho de maner-ha correcta) vaig gravar-me recitant-lo. 


I vaig crear un vídeo amb retalls de vídeos del confinament. Aquests són de gent diversa, amics i amigues que em van confiar el seu material gràfic i els seus records. Moltes gràcies cuquis!!!!

Disseny

Com serà aquesta papallona?

 

Tenia clar que volia experimentar amb serigrafia, per aquest motiu això havia de ser d’un color. Complicat, ja que el meu estil, com sabeu, és toticolori sempre. 

 

Vaig agafar-me el repte i us haig de dir que és una de les parts que em va portar més feina de tot el procés. 

 

Un cop vaig tenir el dibuix de la papallona, fer la composició em va costar moltíssim. Mai em decidia, no sabia què és el que queda millor ni si les samarretes serien xules, etc. 

 

Finalment amb l’ajuda de l’esquena d’una amiga i amb un regle, vaig anar decidint les mides i vaig escollir quin seria el disseny final.

Serigrafia

En breus escriuré més sobre el procés, però aquí teniu algunes imatges: